De TuinTip van de maand:

  

  • 1 nieuwe tuin
  • 1 nieuwe tuin
  • 1 nieuwe tuin
  • 1 nieuwe tuin

Tuinonderhoud

Het tuinonderhoud moet een plezier zijn en geen dagelijkse verplichting.

De beplantingskeuze speelt dan ook een grote rol in de hoeveelheid tuinonderhoud. Een goede opbouw van beplanting zorgt voor evenwicht in tuinonderhoud en sfeer zowel in de zomer als de winter.

 

Voorjaarsbeurt tuin

De tuin ontwaakt langzaam uit zijn winterslaap en is het weer tijd voor de eerste werkzaamheden, de voorjaarsbeurt van de tuin.

Het opruimen van het laatst gevallen blad, het snoeien van (fruit)bomen en heesters, het gazon verticuteren en bemesten valt onder de noemer voorjaarsbeurt tuin. Ook de border bemesten niet te vergeten. De vijverplanten snoeien en opschonen. Het evt. spuiten van bestratingen tegen onkruid en algen.

Met deze voorjaarsbeurt van de tuin kunt u er weer tegen!

 

Zomersnoei tuin

Ook de zomersnoei van de tuin is belangrijk! Alle groenblijvende heesters, hagen en klimplanten mogen tijdens de zomer (vanaf juni tot ver in september) gesnoeid worden.

Door deze zomersnoei van uw tuin jaarlijks goed uit te voeren blijft u genieten van uw tuin.

 

Najaarsbeurt tuin

Een naarjaarsbeurt van de tuin is van belang.

Enkele werkzaamheden voor de naarjaarsbeurt van de tuin kunnen zijn het gedeeltelijk terugknippen van vaste planten, het opschonen en bekalken (tegen verzuring) van borders, uiteraard het snoeien van heesters en bomen.

Een kijkje in de dakgoten voor overtollig blad kan wat ellende besparen.

 

Contract tuinonderhoud

Contract tuinonderhoud is voor veel drukbezette mensen ideaal.

Ook hiervoor heeft hoveniersbedrijf Rustenburg en duidelijk en overzichtelijk onderhoudsschema wat u direct inzicht geeft in de kosten. Wij komen altijd even uw tuin inventariseren zodat er achteraf géén onverwachte kosten zijn.Voor al het uit te voeren contract tuinonderhoud ontvangt u een onderhoudscontract.

Een vast onderhoudsteam komt dan, eventueel op een vast dagdeel, bij u langs voor de uitvoering. U kunt ook rechtstreeks met dit team overleggen over de werkzaamheden. Onze medewerkers hebben alle gereedschappen, meststoffen en bestrijdingsmiddelen bij zich om uw tuin in topconditie te houden.

Als u het contract tuinonderhoud laat uitvoeren op regiebasis, betaalt u de gewerkte uren en de gebruikte materialen. Alle onderhoudscontracten worden per kwartaal of per maand gefactureerd.

 

Tuin Maaiservice

Kiest u voor gemak? Meer ruimte in u berging, geen brandstofkosten, onderhoud of dure reparaties. Weg met de maaier!

Steeds meer klanten kiezen voor onze tuin maaiservice. Wij hebben meerdere soorten maaiers die ervoor zorgen dat uw gazon er altijd netjes gemaaid bij ligt ook tijdens u vakantieperiode. De maaier met opvang zorgt er tevens voor, dat er geen grasresten blijven liggen die verdrogen en een onverzorgd beeld geven. Afgevallen blad wordt eveneens afgezogen.

Kortom met onze tuin maaiservice ligt uw gazon er altijd perfect bij!

 

Tuin vakantieservice

Even lekker op vakantie geweest en bij thuiskomst roept de tuin alweer naar u verplichtingen. Relaxt thuis komen is het niet vandaar onze tuin vakantieservice.

Wij hebben vele klanten waar we tijdens de vakantie o.a. het gazon maaien, de graskanten bijwerken, de plantenbakken van water voorzien of een paar dagen voor terugkomst even een kleine onderhoudsbeurt aan de tuin doen.

Prettig bijkomstig voordeel: Met onze tuin vakantieservice houden we een oogje in het zeil en doordat de tuin er netjes bij ligt ziet men aan de buitenkant niet, dat u van huis weg bent. Bekijk ons onderhoudsschema voor een kosten indicatie of bel gerust om de mogelijkheden te bespreken.